Asisto

Christelijke psychosociale hulpverlening

De zegen van een goed huwelijk. Waarom investeren in je huwelijk zo waardevol is.

| Geen reacties

We hechten veel belang aan onze relatie met God, met onze huwelijkspartner en onze kinderen.
Als we die relaties in deze volgorde de meeste aandacht geven, komen ze het best tot hun recht.

Als onze relatie met God goed is, ervaren we zijn redding en de vrijheid die we in Christus hebben. Alleen een persoonlijke omgang met God kan ons verlossen van onze ik-gerichtheid. Dan verandert onze focus van onszelf naar de ander. We gaan liefde uitdelen. We gaan er voor de ander zijn.

Het huwelijk is een unieke uitvinding van God. Via huwelijken kan God laten zien wie Hij is. Hij gebruikt huwelijken om Zijn liefde te tonen. Zoals er in Gods eenheid samenwerking en onderlinge liefde is, zo mag dat ook in onze huwelijken groeien.
Het huwelijk weerspiegelt ook iets van de toekomst, want Jezus komt als Bruidegom Zijn Bruid halen en kijkt daar vol verlangen naar uit.
Een goed huwelijk komt de kinderen ten goede. Het is één van de grootste kado’s die we als ouders aan onze kinderen kunnen geven. Een goed huwelijk werkt aanstekelijk voor andere echtparen. Het geeft hen zin om ook voor een goed huwelijk te gaan.

Gezonde individuen en echtparen geven de kerk een sterke basis om te groeien. Zij zijn een zegen voor de komende generatie en voor onze maatschappij. Wat een bijzondere kettingreactie ontstaat er als we met God op pad gaan!

In deze tijd hebben we nood aan sterke duurzame huwelijken die Gods liefde uitdragen en doorgeven aan de volgende generatie. Het zijn krachtige instrumenten om Gods liefde aan deze wereld te tonen. Doe je mee?

Om (samen) over na te denken:
• Hoe investeer jij in je huwelijk? Werken jullie samen aan eenheid? Heb je tijd voor elkaar?
• Welke bediening zien jullie voor jullie als koppel? Waar ga je samen voor? Of waar steun je elkaar in? Zie je elkaars gaven en talenten? Dit kan je helpen om keuzes te maken en te zien wat je wel en niet kan doen.
• Zie je de kracht en de mogelijkheden van een sterk huwelijk? En kan je Gods enthousiasme over het huwelijk doorgeven aan je kinderen? Hoe kan je samen Gods liefde uitdragen?

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.