Asisto

Christelijke psychosociale hulpverlening

Worstel niet alleen met je problemen

Hoe geef je uiting aan verdriet om een miskraam, als je omgeving vindt dat je door moet gaan en ‘het de volgende keer wel weer zal lukken’? Hoe herstel je van een burn-out als de mensen zeggen dat je vooruit moet en sterk moet zijn? Hoe vecht je voor je huwelijk als je omgeving zegt dat je voor jezelf moet kiezen? Hoe verwerk je trauma’s als niemand tijd voor je heeft? Wat moet je met seksverslaving in een samenleving die er geen probleem in ziet?
Hoe kom je tot je echte identiteit als je overal hoort dat ‘je het uit jezelf moet halen’?

Mensen komen met allerlei vragen en problemen naar ons toe. Dat kan gaan over hun ziekte, rouwverwerking, trauma’s uit het verleden, huwelijksproblemen, angsten, identiteitsproblemen, depressie, geloofsvragen en burn-out.
Mensen wachten vaak lang voordat ze hun problemen delen met een ander of hulp zoeken. We vinden het niet gemakkelijk om over onze moeiten te praten. Toch voelen we ons achteraf vaak opgelucht als we deze stap hebben gezet.

Er is veel nood. En onze tijd brengt nieuwe problemen en uitdagingen met zich mee. Denk aan de anonimiteit van het internet en de sociale media. Niemand ziet wie je daar bent, niemand ziet wat jij doet of kijkt.
Gelukkig staan we er – ook in deze tijd – niet alleen voor. Er is Hoop. Onze Hemelse Vader staat voor ons klaar om ons alle hulp te bieden die we nodig hebben. Grijp zijn hand.

Reacties zijn gesloten.